dilluns, 17 d’octubre del 2011

Pits de pollastre a la italiana

Abans de començar vos diré que he dubtat si posar o no aquesta recepta, ja que les fotos són bastant dolentes; últimament no tinc sort quan faig les fotos, o ixen massa fosques o tenen massa llum. No sé si hauré d'anar pensant de canviar-me la càmera, ja que és important que les fotos tinguen bon aspecte. No vos ha passat mai que heu fet una recepta i per culpa de la foto no l'heu pogut publicar? Jo en tinc moltes, d'aquestes...
Bé, aquesta recepta l'he tret d'un programa de cuina que ara està circulant per Canal Cocina de la famosa Donna Hay. Jo no coneixia aquesta cuinera australiana, però n'havia sentit a parlar molt a la blogosfera. Per fi, aquesta temporada l'he pogut conéixer i m'ha sorprés gratament. M'agrada perquè té receptes ràpides i fàcils de fer i, alhora, molt innovadores. En alguns aspectes em recorda molt algunes receptes de Jamie Oliver, encara que la seua manera de cuinar i de presentar els plats no és tan rústica.
La recepta no és al 100% igual que la de la cuinera, jo l'he adaptat al meu gust pel que fa a les tècniques de cuinat i he variat algun ingredient.




Pits de pollastre a la italiana
Ingredients per a 3 persones:
2 pits de pollastre sense os i amb la pell
un bon grapat de tomatetes de cirera
1 cullerada de daus de bacó
4 xampinyons tallats en 4 trossos
orenga (si pot ser fresca, millor, la meua era seca)
uns quants alls (5 o 6) sencers amb un colp o un tall
parmesà ratllat
sal marina
oli d'oliva verge extra




Mentre s'escalfa el forn, agafem una cassola que puguem ficar-hi i rostim, amb 1 cullerada l'oli d'oliva, els pits de pollastre per les dues bandes (els deixem crus per dins) i els reservem.
Tallem les tomates de cirera per la meitat i les posem a la cassola amb el bacço, els xampinyons tallats en 4 trossos, la sal i l'orenga (no cal posar-hi més oli si no ho veiem necessari, ja que amb el bacó ja tindrem prou de greix). Quan estiga a mitja cocció tornem a posar els pits de pollastre a la cassola i ho coem tot al forn uns 15 minuts (haurem d'anar amb cura perquè els pits de pollastre no es queden secs). Abans de treure la cassola del forn, hi posem per damunt parmesà ratllat i el gratinem uns minutets. No vos podeu imaginar l'oloreta de pizzeria que fa la casa amb aquest plat tan gustós. 
Per a servir-lo, jo el talle en filets grossos i el regue una mica amb el suc que s'ha quedat al fons de la cassola. Estava tan bo que pense repetir la recepta moltes vegades, és una manera de menjar pits de pollastre sense que queden secs i amb molt de sabor. Aquest plat és molt agraït perquè en tallar la carn en filets poden menjar fins i tot 4 persones si els pits de pollastre són grans i els acompanyem d'una bona ensalada. Espere que vos agrade.  

dimecres, 5 d’octubre del 2011

Paella de pollastre i gambes

Crec que ja anava sent hora de posar una paella. No he fet moltes paelles, era una recepta que se'm resistia, però durant aquest any he anat animant-me i, la veritat és que no m'han eixit gens malament. Per a mi, el problema era que l'arròs no quedara sec i acabarà massa caldós. Com ja sabreu, en la paella, quan bulls l'aigua per a fer el caldo on courem després l'arròs, aquest es va evaporant i després has d'endevinar la mida exacta perquè l'arròs quede perfecte, de vegades és una mica difícil, però de moment m'estan eixint prou bé. No sé què passarà quan faça una paella per a molts... Aquesta només era per a 2 persones.



Paella de pollastre i gambes
Ingredients per a 2 persones: 
2 racions d'arròs (quasi un got)
uns trossos de pollastre al gust
4 gambes grans
un grapadet de bajoques planes (mongeta tendra) 
1/2 pimentó roig mitjanet
1 all (hi ha gent que no n'hi posa, però a mi m'agrada el sabor que deixa)
1 tomata tipus pera madura
pimentó roig dolç (1 culleradeta de café rasa) -aquest ingredient és opcional
colorant en pols
sal marina
oli d'oliva verge extra 




En primer lloc posem oli d'oliva a la paella, ni poc ni massa, el suficient perquè puguem sofregir la carn. Posem a sofregir els trossos de pollastre i les gambes. Hi afegim sal i quan estiguen rostits, apartem les gambes a un plat i hi afegim les bajoques (mongetes tendres) tallades en trossos i el pimentó roig tallat en daus menudets (també poden ser trossos grans, però a mi m'agrada tallar-lo menudet perquè dóna més sabor a l'arròs). Ho sofregim donant unes voltes i quan agafe un color més rostidet hi afegim l'all picat (o ratllat pels forats més menuts) i la tomata ratllada. Per últim hi posem el pimentó roig dolç, remenem ràpidament perquè no es creme i de seguida hi abocarem quasi el triple d'aigua que de l'arròs que pensem afegir. Posem colorant al caldo i sal i el fem bullir uns 30 minuts. Hem de vigilar que no s'evapore massa caldo (un truquet és posar-hi una tapa). Si hem fet un bon sofregit, crec que en aquest temps serà suficient perquè estiga la carn tendra. Tastem el caldo de sal i si ens sembla que està bé, tirem l'arròs en forma de pluja per tota la paella, sacsem les anses perquè es repartisca bé, hi afegim les gambes que teníem reservades i el deixem bullir fins que estiga sec. L'arròs no s'ha de remenar en tot el procés de cocció. 
Un truquet perquè no s'evapore massa caldo i ens quedem sense és tapar-ho els primers 10 minuts, o també  posar-hi més aigua i abans de tirar l'arròs treure un poc de caldo per tindre'l reservat per si de cas ens fa falta. 
Aquesta combinació (pollastre i gambes) es coneix també com a paella mixta i crec que és una de les meues preferides per la combinació tan bona que fa el pollastre amb les gambes, que li dóna un gust a l'arròs boníssim. Espere que vos agrade.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...