dimecres, 20 de juny del 2012

Pollastre al forn aromatitzat amb timó i llimona

Amb aquestes calors que ens estan anunciant l'estiu, la veritat és que no ve de gust encendre el forn per a cuinar, però, tot s'ha de dir, hi ha una sèrie de receptes que es cuinen al forn i que donen molt de si, com la que vos presente tot seguit. És una recepta senzilla i ràpida de fer, que a penes dóna feina, ja que el forn s'encarrega de tot, i que al mateix temps és molt socorreguda i condidora, per què si l'acompanyes d'una mica d'ensalada i unes verdures o creïlles tens el dinar solucionat. A més a més, sempre sol sobrar un poc de carn que podem utilitzar per a fer una ensalada de pasta amb pollastre per a dinar el dia següent o reciclar-la com més ens agrade.




Pollastre al forn aromatitzat amb timó i llimona
Ingredients:
1 pollastre de corral sencer i net (però sense treure'n la carcassa)
1 llimona (si pot ser ecològica, millor)
uns alls sencers
timó sec
1/2 got d'aigua
sal marina


Com haureu comprovat, no he posat oli entre els ingredients; la veritat és que no cal posar-n'hi, ja que pense que la pell del pollastre ja en té prou, al mateix temps que serveix per a protegir la carn i que no s'asseque.
Així que el resultat és una carn molt saborosa i ens la podem menjar tranquils perquè a penes té greix.


Posem el pollastre en una safata de forn i el salem per dins i per fora.
També posarem timó per dins i per fora. Poseu-ne prou, perquè és el que li donarà sabor juntament amb la llimona.
Xafem els alls amb un cop sec i els introduïm dins del pollastre.
Netegem bé la llimona i la punxem amb una broqueta o una forqueta. Com més punxada estiga, més aromes deixarà anar. Introduïm la llimona dins del pollastre per la part del cul i lliguem les potes del pollastre perquè quede bonic.
L'assentem bé en la safata. També el podem posar damunt d'una reixeta de forn perquè no toque la safata, però jo, en aquell moment, no en tenia i no em va quedar malament.
Posem mig got d'aigua a la safata, que ens servirà perquè no s'assequen els sucs que va traient el pollastre.
En teoria s'ha de cuinar a 180ºC per dalt i per baix, uns 20 minuts per quilo, i després deixar-lo uns 10 minuts a dins amb el forn apagat. Però supose que això dependrà del tipus de forn. El meu pollastre pesava quasi 2 quilos i el vaig tindre més d'una hora. Haurem d'anar girant el pollastre almenys dues vegades i, si podem, regar-lo amb el suc que va traient. En l'etapa final, potser convindrà apujar la temperatura perquè s'acabe de rostir una mica per fora.
Quan estiga fet, el deixem reposar uns 10 minuts abans de servir-lo.




Jo el vaig acompanyar amb unes creïlles de guarnició, molt fàcils i ràpides de preparar:
Bullim unes creïlles senceres amb la pell en una olla d'aigua salada i quan estiguen cuites les retirem de l'aigua. Després les tallem en trossos regulars i les posem en la safata on està el pollastre acabant-se de fer (uns 15 minuts abans d'apagar el forn).
Les remenem amb cura que no es desfacen, amb la finalitat que s'impregnen bé del suc que ha tret el pollastre i ho posem tot al forn perquè s'acabe de fer.
Així les creïlles es queden més sequetes i s'aromatitzen amb el timó i la llimona.
Aquest plat és deliciós, la llimona amb el timó combina molt bé amb la carn del pollastre i li dóna un sabor extraordinari. Vos encantarà.


Les fotos no han eixit massa bé, ja que estan fetes des del mòbil perquè se m'ha espatllat la càmera. A veure si ho solucione prompte, que s'han quedat moltes receptes per posar i ara les hauré de repetir...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...