dimarts, 20 d’agost del 2013

Frittata de carabassó i formatge de cabra

La frittata és una mena de truita italiana similar a una pizza o a una quiche pel que fa al seu aspecte. Es pot farcir dels ingredients que ens permeta la imaginació. Així com les truites que fem ací les quallem per les dues cares, la frittata es comença a quallar per una cara en la paella i després s'introdueix al forn per a acabar-la de fer. 
La meua recepta se'm va ocórrer un estiu i des que la vàrem provar que la faig tots els anys quan ve aquesta estació. M'agrada que certes receptes com aquesta m'evoquen una estació com l'estiu. I menjar-nos-la en la terrassa contemplant la lluna és un autèntic plaer.


Frittata de carabassó i formatge de cabra 

Ingredients:
1 carabassó
4 ous 
oli d'oliva verge extra
sal marina
formatge de cabra de rotlle en rodanxes



Tallem el carabassó per la meitat de manera longitudinal i després en mitges rodanxes. El posem a la paella amb una mica d'oli i el deixem fer a poc a poc. Afegim sal i quan estiga cuit batem 4 ous i els tirem per damunt. Quallem la frittata per sota i quan estiga feta col·loquem al damunt unes rodanxes de formatge de cabra i introduïm la paella al forn amb el gratinador encés perquè es qualle i es gratine per damunt. 
Les millors paelles en aquests casos són les que tenen un mànec que es pot treure. Les que jo tinc són de la marca Castey, que són molt bones i tenen aquest sistema, ideal per a posar-les al forn.
Aquesta frittata queda molt cremosa i el formatge combina molt bé amb el carabassó, perquè aporta un toc salat a aquesta hortalissa d'estiu dolça. Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...