dijous, 12 de desembre del 2013

Puré de moniato gratinat

Aquesta recepta és ideal per a acompanyar carns de tot tipus. El moniato és un tubercle que s'associa al Nadal, és dolç i molt saborós. Ací hi ha molta tradició de torrar-los al forn i menjar-se'ls rascant la seua carn dolça i tendra amb una cullera. 
Si vos agrada menjar aquest tubercle per postres, també tenim receptes típiques d'ací, com són els pastissets de moniato que es troben a totes les pastisseries. Si punxeu ací, podreu trobar la recepta dels pastissets de moniato. Vos la recomane, no trobareu una massa de pastissos més bona que aquesta; n'he tastat de tots els colors i aquesta puc assegurar-vos que és la millor. És una recepta de ma mare.
Però ara anem amb la recepta de hui:




Puré de moniato i creïlla
Ingredients:
2 o 3 moniatos rojos (també poden ser blancs) i 1 creïlla (patata)
sal marina
oli d'oliva de bona qualitat (i/o mantega)
aigua o llet per a alleugerir la mescla
formatge parmesà acabat de ratllar



Amb aquests ingredients tan simples es pot fer un puré fabulós sense complicar-nos la vida: de vegades, les coses, com més senzilles, millor.
En primer lloc pelem els moniatos i la creïlla, els tallem en trossos mitjans i els bullim amb una mica d'aigua i sal. Jo els vaig fer amb olla ràpida, amb molt poca aigua i en poc de temps ja estaven cuits.
Quan estan cuits, els passem a un plat gran i els xafem amb una forqueta. Ara ve el moment de decidir si hi posem oli, mantega o les dues coses. Això va a gustos, jo hi vaig posar una mica d'oli i una mica de mantega per a donar-li cremositat. 
Si veiem que està massa espés, podem afegir-hi una mica d'aigua o de llet fins a aconseguir la consistència que desitgem.
Ho tastem de sal i passem el puré a una plata per al forn.
Cobrim el puré de formatge parmesà ratllat i el fiquem al forn a gratinar fins que es fonga el formatge i agafe una mica de color.
Aquest puré és molt agraït perquè es pot guardar a la nevera i traure'l quan el necessitem. Només l'haurem de posar una mica al forn per a escalfar-lo i ja el tindrem llest per a menjar.



dimecres, 4 de desembre del 2013

Arròs caldós amb conill, costella i rovellons

Aprofiteu ara que encara estem a la tardor i que hem tingut una bona temporada de bolets per a comprar rovellons i fer aquest plat d'arròs caldós, estic segura que vos encantarà i vos calfarà el cos aquests dies de fred.



Arròs caldós amb conill, costella i rovellons

Ingredients per a dues persones:
arròs redó (o nembo, jo vaig utilitzar aquest i em va quedar molt bo)
conill trossejat
costelles de porc trossejades
un grapadet de pésols
1 o 2 tomates madures
2 o 3 alls
un grapat de rovellons
oli d'oliva verge extra
sal marina
aigua mineral



En primer lloc netegem els rovellons i els tallem en trossos. Els posem a sofregir amb una cullerada d'oli d'oliva i un all picadet. Els tenim uns minuts i els reservem en un plat.
En la mateixa cassola posem el conill trossejat i les costelles i els sofregim fins que estiguen daurats, hi afegim els pésols, la tomata ratllada i un all picadet. Continuem sofregint-ho tot i quan estiga cuit ho cobrim bé d'aigua, hi afegim una culleradeta rasa de sal i ho fem bullir tot uns 20 minuts perquè el caldo agafe un bon sabor.
Uns 5 minuts abans de tirar l'arròs, incorporem els rovellons que teníem reservats al caldo i els fem bullir una mica.
Tirem l'arròs i el coem segons la varietat que hàgem triat. L'arròs pot quedar caldós o melós, segons la quantitat de caldo que tinguem o de com ens agrade més.
I ara, a gaudir d'aquest plat tan suculent de tardor.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...